Groep 7/8C

Urban Dance project!!!
Donderdag 19 april gingen we met de groepen 7/8B, 7/8C en 8A naar het CKC om daar kennis te maken met verschillende soorten dans! De kinderen konden kiezen uit Hip Hop, Breakdance, Street Dance en Street Jazz. Toen de groepen eenmaal gemaakt waren was het natuurlijk wachten tot de 19e!
Vanuit het CKC kwam het verzoek om bepaalde kleuren te dragen bij de verschillende dansstijlen. Dit om zoveel mogelijk eenheid te creëren tijdens het dansen. De hiphoppers droegen groen, de breakdancers droegen blauw, de streetjazzers geel en streetdancers rood. Het zag er super uit!

Bij binnenkomst waren alle choreografen in de hal. Ze hadden elk een bordje met daarop de desbetreffende dansstijl. Zo wisten de kinderen waar ze naartoe moesten. Basisschool De Saffier was ook aanwezig.
Toen de kinderen eenmaal in de danszalen waren aangekomen begonnen ze eerst met een korte uitleg en een warming up. Even losmaken die benen en armen!!! Toen alles en iedereen lekker los was kon het echte werk beginnen!

In een tijdsbestek van 2 uur hebben de kinderen een choreografie geleerd! De juffen en begeleiders liepen heen en weer om overal zoveel mogelijk mee te kunnen proeven. Het was super om te zien! Iedereen deed het zo goed. Om 11.15 uuur gingen we naar de grote zaal om de optredens van iedereen te kunnen bekijken. Alle optredens waren super om te zien! Iedereen kreeg dan ook een groot applaus.

Toen iedereen geweest was lieten de choreografen zelf nog hun kunstje zien. Heel indrukwekkend! Wat kunnen zij goed dansen, zeg! Er ontstond toen een soort battle idee tussen de twee vrouwelijke en twee mannelijke choreografen. Je raadt het al… battle tussen alle meiden en jongens! Erg leuk.

Naderhand, toen iedereen geweest was, moesten de meesters en juffen ook nog op het podium verschijnen om hun danskunsten te showen! Erg leuk, want we werden allemaal enorm aangemoedigd door de kinderen. We hebben een hele leuke ochtend gehad waarin we kennis hebben gemaakt van de verschillende dansstijlen!
Bekijk de foto’s voor de beeldvorming!