Groep 4A

Juf Rietje                                             Juf Loes

Welkom op de pagina van groep 4A

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op onze pagina.
Hier vind je informatie, weetjes en foto’s over onze groep.
Veel lees- en kijkplezier.

Zilver op het Techniektoernooi 2012!

Tijdens een spannende finale van het Landelijk Techniektoernooi 2012 in Arnhem is team 3/4 met zilver naar huis gegaan. Met vier zelfgemaakte curlpucks op wieltjes bleek slechts één andere groep in staat dichter bij het huis uit te komen…Tijdens een spannende finale van het Landelijk Techniektoernooi 2012 in Arnhem is team 3/4 met zilver naar huis gegaan. Met vier zelfgemaakte curlpucks op wieltjes bleek slechts één andere groep in staat dichter bij het huis uit te komen…

Op donderdag 12 april was team 3/4 van De Piramide in het Science Center in Delft al kampioen van Zuid-Holland geworden, maar gelukkig hielden Lianne, Pascal, Pjotr en Jeanine ook in Arnhem het hoofd koel en gooiden hun pucks naar een tweede plaats.

Het team 5/6 had in Delft een gedeelde 3e plaats gehaald met hun drijvende bakstenen. Tijdens het landelijke toernooi in een sterk veld van maar liefst 27 teams hebben de scholieren dit hoogstandje herhaald.

De deelname aan het techniektoernooi in Delft was voor De Piramide een mooie afsluiting van het schoolbrede techniekproject waar in alle groepen extra aandacht is geweest voor techniek.

Natuurlijk hebben we daar foto’s van.

Ook de kranten hebben, net als na de regionale wedstrijd, melding gemaakt van de resultaten bij de landelijke webstrijd :
http://www.dichtbij.nl/haaglanden-noord/regio/artikel/2362826/de-piramide-zet-zoetermeer-op-de-kaart.aspx
En zelfs een stukje in het AD –>
In het fotoalbum staan uiteraard nog veel meer foto’s van deze geweldige dag.

Rommelpiet

Ja hoor, het was hem toch gelukt om binnen te komen in school, in de klassen en dus ook in groep 4a.ROMMELPIET. Gelukkig had hij er bij ons rekening mee gehouden dat we om 10 over 9 in de bus naar de zwemles moesten zitten, dus het viel mee. We hebben alle schoenen terug gevonden, de spulletjes opgeruimd en hele leuke cadeautjes gekregen.

Wat wil oma?

Als we een paar weken taal hebben gedaan, leren we even geen nieuwe dingen maar houden we een parkeerweek. In de toets herhalen we nog even een paar dingen die we in de afgelopen weken hebben geleerd. Zo hebben we bijvoorbeeld geleerd om zinnen langer te maken. Populair voorbeeld van juf Loes daar bij: ‘de juf zit…’ dat dan kan worden aangevuld met ‘…op de kruk’.
In de toets werd er dus gevraagd om zinnen aan te vullen. Eén van die zinnen begon met ‘Oma wil…’ Tja en wát wil oma dan eigenlijk? Wat maakten de kinderen van groep 4a daarvan? Lees maar!
Oma wil:
– een nieuwe jurk / een boek
– naar buiten / naar huis
– iets gaan zeggen / slapen / wat te eten / gaan fietsen
– kinderen (hè??? die heeft ze natuurlijk al)
– un ijsje want dat is leker
– bij ons langs komen
– dat de kinderen uit bat gaan
en weer iemand anders weet weer waarom, want oma wil:
– geen romel in de bad kamer (terecht! ik ook niet)
– eeten koopen maar ze heeft geen gelt (ahhh zielig)
maar een ander weet wat oma daaraan gaat doen, maar houdt oma in de gaten want:
oma wil:
– gelt steelen bij de bank (ja, dan kan je weer boodschappen doen)
– koekjes eten vandaag (stonden waarschijnlijk op haar lijstje)
– graag langer op vakantie (dat willen we allemaal wel)
– wil naar haar klijndogter (heel slim nagedacht, anders zou ze geen oma zijn!)
en nog zo’n fraaie als laatste:
OMA WIL EEN KOE IN DE TUIN

Hè hè, je begrijpt dat het als juf erg leuk is om zo’n toets na te kijken! Jullie zijn TOPPERS!!!

Klassenregels en zonnetjes

Samen met de juf hebben we een aantal klassenregels afgesproken. Op een groot vel papier naast de deur kun je bijvoorbeeld lezen dat wij in groep 4A beloven dat we:

 

  • rekening houden met elkaar
  • iedereen laten meespelen
  • elkaar helpen als het kan
  • rustig en stil werken
  • luisteren als de juf iets uitlegt
  • rustig lopen in de gangen en op de trap
  • netjes omgaan met de materialen van school
  • en nog een paar dingen.

Helemaal onderaan staat: ‘En wat we beloven, dat doen we ook’.
Op een groot vel papier hebben we allemaal onze naam hierbij gezet.

Op de deur van de klas hangt een grote zon met allemaal zonnestralen. Elk dagdeel wordt één kind door de juf in het zonnetje gezet. Omdat hij/zij zich goed aan de regels heeft gehouden, of heel erg goed zijn/haar best heeft gedaan op iets wat eigenlijk heel moeilijk voor hem/haar is. Die naam komt op het zonnetje te hangen en dat is dus zichtbaar voor iedereen die langskomt.
En als je 3 keer op het zonnetje hebt gehangen….. dan mag je iets uitzoeken uit de KCD!!
(KCD betekent trouwens Kleine Cadeautjes Doos; daarin zitten bijvoorbeeld gogo’s, schriftjes en stickers.)
Alle kinderen doen al heel goed hun best om zich goed aan de regels te houden en al heel veel kinderen hebben een keer op het zonnetje gehangen. De juffen zijn supertrots; GA ZO DOOR!

Prinsjesdag

Op dinsdag 20 september was het Prinsjesdag. In de les begrijpend lezen hebben we een tekst daarover gelezen. In die tekst stond dat er op veel scholen iets aan Prinsjesdag werd gedaan. En dat hebben wij ook gedaan. Op vrijdagmiddag mochten we allemaal een hoed knutselen die wij zelf op zouden doen als wij een uitnodiging zouden krijgen om naar de troonrede te komen luisteren in de Ridderzaal.
Hieronder vast een paar mooie hoeden. Maar we zijn allemaal te bewonderen bij de foto’s.

Informatie
Groep 4A gaat zwemmen op woensdagmorgen. We vertrekken om 10 over 9 met de bus, zwemmen van half 10 tot kwart over 10 en zijn rond kwart voor 11 weer terug op school.
Elke woensdag kunnen er 3 ouders mee om te begeleiden. Er hangt een intekenlijst naast de deur van de klas. Verdere informatie hierover bij juf Loes.

In verband met de zwemles hebben we dit jaar één keer in de week gymles. Tot en met januari is dit les van meester Bernard en wel op donderdag aan het begin van de middag.
Kinderen gymmen bij voorkeur in gymkleren en na de gymles graag douchen. Neem in ieder geval een handdoek mee zodat je je kunt opfrissen, want we zitten daarna nog een uur in de klas.

Welkom in groep 4A!

Het schooljaar is weer begonnen en we hebben er veel zin in. We zitten met 28 kinderen in de klas. Dat is best heel veel. De meeste kennen elkaar al, maar er zijn ook 2 nieuwe kinderen, 2 jongens.
En we hebben dit jaar 2 juffen; juf Rietje is er op maandag en dinsdag en juf Loes is er op woensdag, donderdag en vrijdag.

Zwemles en gymles

In groep 4 gaat iedereen mee naar de zwemles. We gaan op woensdag zwemmen en daarmee beginnen we op 24 augustus. Om dit allemaal in goede banen te leiden, willen we vragen of er iedere keer minstens 3 hulpouders met ons meegaan. We vertrekken om 5 voor 9 van school, de bus vertrekt om 9 uur. De zwemles zelf is van 09.30 – 10.15 uur en dan zijn we (hopelijk) om 11 uur weer op school.
Als u mee kunt gaan, kunt u dat aangeven op de lijst die naast de deur van de klas hangt. Gelukkig staan daar al heel veel namen op! Super.

Verder hebben we één keer in de week gymles. Deze is tot en met eind januari op donderdagmiddag van 13.15 – 14.00 uur. De kinderen kunnen om 5 over één meteen naar de gymzaal toe.

We zullen nog veel meer nieuwtjes hier op de site zetten, dus houd het goed in de gaten.
We gaan er samen een heel gezellig jaar van maken!