Groep 1/2B

Juf Geerte                                        Juf Karin

 

Schoenendozen

Voor ons project techniek hadden de kleutergroepen schoenendozen nodig voor het Techniek Toernooi in Delft. Er waren zoveel dozen binnen gekomen dat onze groep er in de bouwhoek mee kon bouwen. Ook met de grote blokken werden mooie bouwwerken gemaakt. De wedstrijddozen hebben de kinderen geverfd en een klein groepje (van elke kleutergroep 2 leerlingen) is uitgekozen om er in Delft een gigabrug van te bouwen.

Kuikens in de klas

Via de peuterspeelzaal het Merelnest hebben we een hok met 3 kuikens een paar dagen in de klas gehad. De kinderen waren erg enthousiast. Ook de groep van juf Brigitte kwam een kijkje nemen in de klas. ‘s Middags zag één van de kinderen van groep 1/2A mij nog achter de computer zitten en riep naar binnen: “Juf Geerte, wat waren die kleine cavia’s leuk”.

Kruidnootjes bakken

We hebben in de klas kruidnootjes gebakken. En elk kind kreeg een deel van wat er gemaakt is in een zakje mee naar huis. Hmmmmm!

Bekijk de foto’s maar eens in het fotoalbum.

Sinterklaasvlag

De Sint is weer in het land.
Maar wat is er aan de hand?
Het paard is even zoek.
En leeg was ook Sint’s boek.

En wat hoorde ik, tot mijn spijt?
Pieten zijn de weg steeds kwijt?
En zonder vlag lukt het ze niet?
Maar die hebben we, zoals u ziet!
 

Appelmoes

Dinsdag 1 november heeft groep 1/2B appelmoes gemaakt. Alle kinderen hadden een appel meegenomen en moesten die zelf met een mes in kleine stukjes snijden. Gelukkig konden de pleisters in de verbandtrommel blijven.
Twee grote pannen waren er nodig om alle stukjes appel tot moes te laten koken. Om 15.30 uur gingen alle kinderen met een bakje zelf gemaakte appelmoes naar huis, nu maar hopen dat het lekker was.
  
Er staan nog meer foto’s in het fotoalbum.

Bibliotheekbezoek
Op donderdag 13 oktober vertrok groep 1/2B met 8 auto’s naar de bibliotheek in het Stadshart. Aandachtig luisterden de kinderen naar een korte uitleg over de verschillende voorleesboeken die wat te maken hadden met het thema van de Kinderboekenweek. Ook mochten de kinderen zelf een boek uitzoeken om in te kijken/ lezen. Tot slot nog een verhaal en daarna verlieten we de bibliotheek met een gezellige tas vol informatie.
  
Er staan nog meer foto’s in het fotoalbum.