Groep 1/2A

Juf Brigitte                                        Juf Stephana

 

Techniek

Kijk nou een in onze bouwhoek! Is daar een schoenenwinkel gekomen? Nee hoor, maar er staan wel heel veel schoenendozen. Met die dozen bouwen wij huizen. Heel erg leuk. Je moet wel goed opletten of het stevig genoeg wordt, anders kan het dak er niet op. En weet je wat zo leuk is? Deze huizen worden zo groot dat we er lekker zelf in kunnen zitten. Net echt!!!!!

In het fotoalbum staan nog een paar foto’s.

Lekker naar buiten!!!!!

O, wat heerlijk, het is lente! En gelijk ook prachtig weer. Tot onze grote vreugde werd het zeil van de zandbak gehaald en konden we daar met elkaar weer heerlijk in spelen. Zand en een zonnetje, meer heb je soms niet nodig om je helemaal gelukkig te voelen!
In het fotoalbum staan nog meer foto’s van de zandbak.

Het is lente!

Het is lente! De hoogste tijd om de klas weer eens heel gezellig te maken met allerlei vrolijke spulletjes en natuurlijk werkjes. We zijn er heel druk mee bezig tijdens de werkles in de klas. We kleuren, knippen, plakken en kunnen ook al woordjes nastempelen. Kijk maar naar de foto’s!

Verjaardag juf Brigitte

He, wie lopen daar door de school? Allemaal sprookjesfiguren? Prinsessen, ridders, kabouters en zelfs draken! Gelukkig waren het, als je goed keek, gewoon de kinderen van groep 1/2A. Die vierden de verjaardag van de juf met een sprookjesfeest.

Eerst werd de juf verrast met heel veel druiven, omdat ze er altijd wel 1 van de kinderen pikt. Nu kreeg ze zo’n volle bak dat zij nu wel met de kinderen moest delen. Daarna kreeg ze nog een hele mooie bureau- onderlegger en de andere cadeaus. Na het zingen, de cadeautjes en een traktatie van de juf was het hoog tijd voor de spelletjes. In de klas en in het speellokaal konden de kinderen allerlei sprookjesspelletjes doen. Zo moesten ze de toren van Rapunsel bouwen, de staart op de goede plek aan de wolf maken, de dwergen van sneeuwwitje omgooien, het snoephuisje van Hans en Grietje kleuren en natuurlijk even een snoepje proeven en op hele grote 7 mijlslaarzen als Klein Duimpje door het bos rennen. Het was heel erg leuk en we hadden gelukkig hulp van een aantal moeders.

Na het spelletjescircuit hebben we nog wat gegeten en gedronken, nog even lekker buiten gespeeld en toen zat de dag er alweer op.

In het fotoalbum staan nog enorm veel meer foto’s.

Juf Brigitte wil de moeders van: Pax, Amy, Damian, Simon en Ezra graag bedanken voor de hulp bij de spelletjes, de oma van Damian voor het maken van de foto’s en natuurlijk alle kinderen en ouders van groep 1/2A voor de prachtige cadeaus!

Kuikens in de klas

Via de peuterspeelzaal het Merelnest heeft de groep van juf Geerte een hok met 3 kuikens een paar dagen in de klas gehad. De kinderen waren erg enthousiast. En wij zijn een kijkje gaan nemen in de klas van groep 1/2B. ‘s Middags zag één van de kinderen van groep 1/2A juf Geerte nog achter de computer zitten en riep naar binnen: “Juf Geerte, wat waren die kleine cavia’s leuk”.

Voorlezen

In groep 5/6B krijgen we voor ‘estafette’ (dat is een soort begrijpend lezen) allemaal opdrachten, en de opdracht die ik kreeg was voorlezen aan de kleuters. Omdat mijn broertje aan het wennen is in groep 1/2A mocht ik het verhaal voorlezen in zijn klas.
Ik heb een boek uitgekozen waarvan ik dacht: dit boek hoort bij die opdracht. Toen heb ik het boek een paar keer gelezen, en ik heb het ook nog een keertje aan mijn vriendin voorgelezen. Ik kreeg ook een paar tips van juf Stephanie. En toen de volgende dag ging ik naar de kleuters om voor te lezen.

Ik heb het boek ‘Cowboys en indianen’ voorgelezen. Het ging over de Baby Disney’s, die gingen cowboytje en indiaantje spelen. Maar toen kwam Baby Boris en hij ging Baby Pluto vangen met zijn lasso. Dat vonden de andere baby’s niet leuk. Toen werd Baby Boris gevangen genomen, maar hij wilde geen sorry zeggen. Maar de andere baby’s gingen picknicken in de tuin en toen zei Baby Boris wel sorry, en toen mocht ook mee picknicken.

Het was leuk om te doen, ik zou het zo nog een keertje kunnen doen. Maar ja, ik heb nog andere dingen in de klas te doen. De kleuters vonden het leuk om naar te luisteren en vonden het ook spannend en grappig te gelijk. Ze konden het goed na vertellen. En ik vond het zelf ook een leuk verhaal om voor te lezen.
Geschreven door Elise

In het fotoalbum staan nog meer foto’s.

Kerstdiner

Woensdag 21 december was het eindelijk zover: het kerstdiner op school!
’s Ochtends hadden we met elkaar de tafels al klaargezet en mooi gedekt. Toen de kinderen ’s avonds binnen kwamen was het heel gezellig verlicht met kaarsjes, de kerstboom en natuurlijk onze “open haard”.
Alle kinderen namen wat lekkers te eten mee en zo ontstond er een echt buffet!

Eerst hebben we, om de avond gezellig te beginnen, een paar kerstliedjes gezongen voor de ouders. Toen alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s weg waren konden we met eten beginnen. Het was heel lekker, maar vooral ook heel gezellig en de kinderen kunnen al heel goed en netjes eten. Het leek wel een restaurant!
Aan het einde van het kerstdiner zongen we ter afsluiting nog een paar liedjes en toen kwamen de papa’s en mama’s de kinderen weer ophalen. Het was een heel gezellige avond en de kinderen en de juf hebben ervan genoten! Kijk maar in het fotoalbum!
We wensen iedereen een hele fijne vakantie en alle goeds voor het nieuwe jaar!

Gym

Elke dag gaan we eigenlijk wel een keer naar het speellokaal om daar allerlei leuke gymactiviteiten te doen.
De eerste helft van de week doen we vaak spelletjes of gymmen we met klein materiaal zoals: hoepels, ballen, pittenzakken en nog veel meer.
Op donderdag en vrijdag zet de juf het grote klim- en klautermateriaal uit. Dan kunnen we overal opklimmen en afspringen. Soms zelfs koppeltje duikelen of op de trampoline. Dat vinden we ook heel leuk en kunnen we heel goed. Kijk maar naar de foto’s!

En in het fotoalbum staan nog meer foto’s.


Verjaardag

Natuurlijk zijn wij, in groep 1/2A, dol op feestjes! Gelukkig hebben we regelmatig een verjaardag te vieren. Deze keer was Sophie jarig. Ze werd 4 jaar en had een hele leuke traktatie: een egel met hele lekkere “stekels”! Dat was smullen en nog gezond ook, dank je wel Sophie!!!!


Sinterklaas

Wat was het een spannende tijd! Sint en zijn Pieten weer in het land en dan maar hopen dat er iets in je schoen wordt gedaan. Natuurlijk moest de klas ook helemaal versierd worden en hebben we heel leuk over Sinterklaas gewerkt. We hebben pieten geknutseld, stoomboten geborduurd en ook een Sinterklaas-werkboekje gemaakt.

De poppenhoek was helemaal verbouwd tot een Pietenhuis met Pietenkleding, zakken en zelfs een Sinterklaaspak, compleet met staf. Ook hadden we een paard! Geen echte natuurlijk, dat was zelfs de juf een beetje te gek, maar een houten stokpaard. We hebben heel leuk gespeeld en gewerkt met als afsluiting een geweldig Sinterklaasfeest in de grote gymzaal en een zak cadeautjes in de klas!

Omdat er zo veel Sintfoto’s zijn, zijn de foto’s in het fotoalbum gesplitst.
Er is een album genaamd ‘Sinterklaas in groep 1/2A’, en er staan foto’s in het album ‘Sinterklaasviering: Aankomst’, en ‘Sinterklaasviering: Onderbouw; in de gymzaal’.

Bibliotheekbezoek

Op donderdag 13 oktober zijn wij met de klas naar de bibliotheek in het Stadshart gegaan. We kregen daar een les over de kinderboekenweek. Er waren allemaal plaatjes en boeken over superhelden. Ook werd er voorgelezen en mochten we zelf een boekje uitzoeken om even te lezen. Aan het eind kregen alle kinderen een tasje met informatie over de bibliotheek. Het was heel erg leuk in de bieb!

Kijk in het fotoalbum voor nog meer foto’s.

Superrrrrhelden!

Op vrijdag 14 oktober vond de afsluiting van de Kinderboekenweek plaats. De groepen 5 t/m 8 waren verdeeld over de groepen 1 t/m 4, en de hogere groepen mochten de afsluiting voor de lagere groepen organiseren. Groep 5A en groep 5/6B mochten de afsluiting voor groep 1/2A verzorgen. Beide groepen hebben het lied “Superhero” van K3 geleerd en een aantal leerlingen verzorgden tijdens dit nummer een superhelden-modeshow. Mega Mindy, Pippi Langkous, Batman en de andere superhelden vielen goed in de smaak.

De hele week hebben de kinderen in de klas geoefend en dit ging hartstikke goed. Maar terwijl de grote afsluiting dichterbij kwam, kwam de spanning ook steeds meer naar boven. We hebben het hier per slot van rekening wel over een echt optreden natuurlijk! Die middag mochten de kinderen dan eindelijk optreden, gelukkig vonden de kinderen uit groep 1/2A het ook spannend en leuk.

De kinderen uit groep 1/2A hadden ook nog een verrassing; het lied dat wij met zijn allen zongen tijdens de opening van de Kinderboekenweek hadden zij helemaal geleerd. We hebben met zijn allen het lied hard gezongen en we hebben gedanst. Het was een gezellige afsluiting van een SUPERRRRleuke Kinderboekenweek.

Kijk in het fotoalbum voor meer foto’s.

Kinderboekenweek

Op woensdag 5 oktober hebben wij, met de hele school, de kinderboekenweek geopend.
Het thema dit jaar is: Superhelden!
Veel kinderen hadden in de klas een masker geknutseld en met elkaar hebben we het lied: “Soms denk ik dat ik alles kan” op het plein gezongen. We hadden er zelfs een dansje bij. Het was heel erg leuk.

Ook hebben we nog samen bedacht wat nou echte superhelden zijn en wat je lievelingsheld is.
Op vrijdag 14 oktober sloten we de kinderboekenweek af met optredens van de bovenbouwgroepen voor de leerlingen van de onderbouw.
Kijk ook maar eens in het fotoalbum voor de foto’s.